SabreLight - Berkongsi Tiga Pasukan Teratas Yang Dimainkannya Untuk TI11

Hanya Ada Sebulan Lebih Sedikit Sehingga Antarabangsa 11 (TI11) Bermula, Dan Pemain dan Personaliti Dota 2 Telah Mula Meramal Pasukan Yang Akan Mengatasi Prestasi Lain. Pada OG’s Monkey Business Podcast Episod 37, TSM Offlaner Jonáš “SabeRLight-” Volek, Yang Turut Akan Menyertai TI11, Membincangkan Ramalannya Untuk Pasukan Yang Berkemungkinan Menamatkan Dalam Tiga Terbaik. Selain Memilih Pertaruhan Selamat Untuk Tiga Terbaik, SabeRLight- Juga Menganggap Beberapa Pasukan Underdog Yang Akan Menempuh Kelayakan Peluang Terakhir Yang Dijadualkan Hanya Beberapa Hari Sebelum Kejohanan Utama.

SabeRLight- Terasa PSG.LGD Akan Sekali Lagi Ke Final TI

Sebagai Sebahagian Daripada Podcast Perniagaan Monyet OG Bersama Ketua Pegawai Eksekutifnya JMR Luna, SabeRLight- Menyenaraikan Beberapa Pasukan Yang Sukar Dikalahkan Di TI11. Menurutnya, Kedua-dua Team Spirit dan OG Akan Menjadi Lawan Sulit Untuk Semua Pasukan Termasuk Pasukan Pasukannya sendiri Yang Menjadikan Mereka Pesaing Kuat Untuk Tiga Tempat Terbaik. Lebih-lebih lagi, SabeRLight- Percaya Pada PSG.LGD Berkemungkinan Mencapai Grand Final Sekali Lagi Tahun Ini.

“Saya fikir, Semua Orang, Termasuk Kami, Akan Melihat Semangat Berpasukan Dan OG, Pasti Kerana Memenangi Kejohanan Adalah Satu Perkara Tetapi Memenangi TI Adalah Lain. Jadi, Saya Berfikir Setiap Pasukan Yang Telah Memenangi TI Adalah Pesaing Yang Sangat Serius. Saya rasa Spirit dan OG Akan Menjadi Sangat Menakutkan Di TI. Dan Seperti Biasa, Saya Percaya LGD Akan Mencapai Dua Terbaik, Dan Kemudian Ia Bergantung Pada Sama ada Pasukan Bersama Mereka Di Pusingan Akhir Akan Menewaskan Mereka Atau Tidak. Saya Rasa Tiga Pasukan Ini.”

Ia Telah Menjadi Tahun Yang Hebat Untuk Semangat, OG, Dan PSG.LGD, Dengan Kejohanan, Menang Di Bawah Tali Pinggang Mereka.

Spirit, OG, dan PSG.LGD Adalah Pilihan Yang Lebih Selamat, Tetapi Bagi The Dark Horses, SabeRLight- Ditambahkan Bahawa Pasukan Kuat Secara Konsisten Seperti Beastcoast Tidak Perlu Dipertimbangkan, Memandangkan Mereka Sering Goyah Menentang Empat Pasukan Terbaik Di TI11. Walau bagaimanapun, SabeRLight- Telah Menegaskan Bahawa Pasukan Yang Memenangi Kelayakan Peluang Terakhir Mungkin Dapat Mempersembahkan Kisah Cinderella Di TI11.

“Saya rasa Jika Ada, Ia Akan Menjadi Salah Satu Pasukan Yang Layak Sekarang, Melalui Kelayakan Atau Peluang Terakhir. Saya Rasa Pasukan Yang Akan Memenangi Kelayakan Peluang Terakhir Akan Menjadi Pesaing Yang Serius. Momentum Mereka Menyertai Kejohanan Akan Jauh Lebih Tinggi Daripada Orang Lain Jadi Satu atau Dua Pasukan Yang Layak Melalui Peluang Terakhir Akan Beraksi Dengan Sangat Baik Di TI.”

Sebaliknya, Kedua-dua Pasukan Yang Melepasi Kelayakan Peluang Terakhir Akan Terpaksa Berdepan Lawan (Pasukan Peringkat Kumpulan) Di TI Yang Akan Disiapkan Untuk Mereka.

Kelayakan Peluang Terakhir Akan Berlangsung Di Singapura Dari 8 hingga 12 Okt Sebelum Bermulanya TI1 Pada 15 Okt Bersama Peringkat Kumpulan. Daripada 12 Pasukan Yang Bertanding Dalam Kelayakan, Hanya Dua Akan Maju Ke Peringkat Kumpulan TI11.